Cambridge dieet

Het Cambridge dieet, bedacht en uitgewerkt door dr. Alan Howard, is een dieet dat haar oorsprong heeft bij het Cambridge Universiteit in 1970.
Er zijn vele jaren onderzoek gedaan met een ziekenhuis (Addenbrooke’s Hospital) en dit bleek volgens de dokter zeer effectief te zijn.
Het is mogelijk om met deze dieet 6 tot 10 kilo’s af te vallen binnen een maand!

Het Cambridge Dieet is heel populair, maar waarom?

Vaak is het van belang dat je snel resultaten kunt zien bij het volgen van een dieet.
Bij deze dieet is dat zo. En daarom is het zo populair.
Ingewikkelde en speciale recepten kunnen makkelijk bereid worden voor het Cambridge Dieet, want deze bevat veel maaltijdvervangers, waaronder caloriearme soepen, repen en shakes.
Om ervoor te zorgen dat alle afvalstoffen jouw lichaam verlaten moet u meer dan 2 liter water drinken er dag.
Het is de bedoeling dat er zo min mogelijk koolhydraten binnen komen, maar er is wel een uitgebalanceerde voedingspatroon, zodat er alles binnenkomt wat er eigenlijk nodig is.
Hiervan zijn bepaalde vetten, vitaminen, eiwitten en bepaalde koolhydraten van belang.

Motivatie

Een dieet zoals de Cambridge dieet slaagt pas als je binnen een korte tijd resultaten ziet.
Dit zorg voor voldoende motivatie bij de deelnemer en zal ervoor zorgen dat de deelnemer het ook graag wilt doorzetten.
Bij de Cambridge dieet wordt ervoor gezorgd dat u maar 500 calorieën per dag binnen krijgt, waardoor je snel op jouw streefgewicht kan komen.
Omdat er weinig koolhydraten binnenkomen tijdens deze dieet zal je snel beginnen met het verbranden van vet.
Dit is meestal binnen 2 a 3 dagen.

Is het Cambridge Dieet geschikt voor jou?

Is dit dieet geschikt voor jou? Dat is de vraag die je aan jezelf moet stellen, want niet ieder lichaam kan een bepaalde dieet aan…
Als je goed wilt afvallen zul je je toch moeten houden aan bepaalde regels van de desbetreffende dieet.
Je kan je het beste verdiepen in een bepaalde dieet alvorens je een gaat volgen.
Bij een Cambridge dieet dien je je inschrijven bij een Cambridge Consulent.

One thought on “Cambridge dieet

  1. Hoi Lise, de volgende infomratie kwam ik nog tegen over dit dieet’Heb je genoeg van diebten? Geen zin in meer in Atkins, het South Beach-dieet of andere zogenaamde wonderdiebten ? Hier is het alternatief:Het No Diet Dieet!Eten wat je wilt, wanneer je wilt en toch afvallen! Dit boek legt uit wat de geheimen zijn van gezond, blijvend gewichtsverlies.De voordelen va het No Diet-Dieet:je valt 1 kilo per week af; dat is ongeveer 4 kilo per maand;je valt op een natuurlijke manier af tot je je ideale gewicht hebt bereikt;het gewicht dat eraf gaat, blijft eraf;je bent gezonder;je voelt je gelukkigerHoe werkt het?De psychologen die achter dit No Diet-Dieet staan, hebben een opmerkelijke ontdekking gedaan: naarmate mensen meer overgewicht hebben, hebben zij meer ingesleten gewoonten. Wie deze gewoonten doorbreekt en de eigenschappen van slanke personen aanneemt, valt af. Dit kan al door simpele veranderingen. zoals zingen tijdens het badderen, de inrichting van je huis wijzigen of een nieuwe haarstijl uitproberen. Wie dit dieet volgt, leert vooral flexibel te zijn en dat flexibele gedrag niet het op dieet gaan is de sleutel tot succes.Boek recensie:De auteurs beschrijven een methode om af te vallen door te eten wat men wil en wanneer men wil. De methode gaat ervanuit dat overgewicht voortkomt uit ingesleten gewoonten en dat flexibel gedrag de sleutel tot succes is. Twee van de drie auteurs zijn psycholoog. Het boek bevat elf hoofdstukken. Hoofdstuk zes tot en met tien beschrijven het eigenlijke no diet-dieet in een aantal stappen, in vijf fasen. In elk hoofdstuk staan opdrachten, vragenlijsten, invulschema’s en aan het eind volgt een aantal kernpunten. Tot slot een opsomming van veelgestelde vragen, een woordenlijst van gedragsdimensies en een register. Het boek is niet geillustreerd maar door veel verschillende lettertypen en grijze kaders ziet het er niet saai uit. Degenen die in staat zijn om zonder begeleiding dit boek door te werken, zullen wellicht hun vaste gewoonten kunnen doorbreken met gewichtsverlies als resultaat, maar ook een energiebeperkte gezonde voeding met meer bewegen zal leiden tot gewichtsverlies. Kaft met witte en rode belettering op een lichtgroene achtergrond. Met register.(Biblion recensie, A. van der Veen-Hezemans) Het spreekt me op het eerste gezicht erg aan, ik denk dat ik het ga bestellen. Ben erg benieuwd naar jouw ervaring. Sanne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *