South Beach Dieet

South Beach Dieet, strand, hetjuistedieet.nl

Het South Beach dieet, Wat is dat?

Ze kunnen op elkaar lijken, maar het South Beach dieet is meer dan alleen een hart-vriendelijke versie van het Atkins-dieet. Hoe dan ook, ze hebben veel gemeen.

Zowel de South Beach en Atkins diëten zijn bedacht door artsen. De bedenker van het South Beach dieet is cardioloog Arthur Agatston, MD, directeur van het Mount Sinai Cardiale Preventie Center in Miami Beach, Florida.
Dr. Arthur Agatson is de schrijver van 2 bestsellers ” South Beach Diet: The Delicious, Doctor-Designed, Foolproof Plan for Fast and Healthy Weight Loss” en “South Beach Diet Supercharged”

Zowel de South Beach en Atkins dieet beperken koolhydraten. “Goede koolhydraten” zijn toegestaan.
Maar bij het South Beach dieet moet afscheid genomen worden van aardappelen, fruit, brood, granen, rijst, pasta, bieten, wortelen en maïs in de eerste twee weken. Daarna blijven sommige van deze voedingsmiddelen sterk afgeraden.

Het verschil tussen de South Beach en Atkins dieet is het volgende:

  • Vetten. Het South Beach dieet verbiedt ongezonde vetten, maar adviseert gezonde vetten.
  • Koolhydraten. Het South Beach dieet telt geen hoeveelheid koolhydraten, maar moedigt afvallers aan om te gaan voor voedsel met een laag suiker-koolhydraten gehalte, of voedsel met een lage glycemische index.

Zoals Agatston zegt, betekent dit dat zijn dieet niet – precies – een koolhydraten-arm-dieet of een vetvrij dieet.

Wat u kunt eten op het South Beach dieet

U zult geen honger gaan lijden met het South Beach dieet. In feite bevordert het South Beach dieet snacken op strategische wijze. Je doet het niet goed als je het niet snacked.

Er wordt geen calorieën geteld of of streng toegekeken op grootte van porties. Het idee erachter is om normale porties te eten. Voor velen van ons, zullen de normale porties als het ware klein lijken op het eerste gezicht. Ze zijn voldoende om honger te stillen, maar niet meer.

Zoals hierboven staat, suikerrijke koolhydraten zijn uit het menu.
Dit is onder andere rijst en aardappelen, en sommige groenten – zoals bieten en maïs – met een hoog suikergehalte.
Ook is er geen gebak te vinden of andere suiker gevulde desserts.
En alcohol is verboden in de vroege fase van de voeding en beperkt op lange termijn dieet.

Wat staat er op het menu? Er zijn drie fasen.

De 14-daagse inductiefase het volgende verboden: brood, rijst, aardappelen, pasta, gebak en fruit. En er mag geen druppel bier, wijn of andere alcohol worden genuttigd. Het dieet belooft dat je na een paar dagen deze voedingsmiddelen niet zal missen. Wat zuivel betreft worden twee glazen vetarme of vetvrije melk, yoghurt of karnemelk toegestaan ​​gedurende deze fase.

In de “opnieuw de koolhydraten” komen geleidelijk aan een aantal van de verboden voedingsmiddelen terug.
Wortelen werden voorheen op de lijst van het “te vermijden voedingsmiddelen” gezet, maar je kunt ze nu eten aan het begin van fase twee. Tomaten en uien, zoals eerder beperkt was, zijn nu prima te doen in elke fase. Ook fruit maakt een comeback.

De laatste fase is voor uw leven lang. Eet normaal voedsel in normale porties, na een aantal fundamentele richtlijnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *